Jäsenkirje 2013

Nivalan Moottorikelkkailijat ry on vuonna 1991 perustettu moottorikelkkailun paikallinen etujärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on edesauttaa turvallista kelkkailua lain, asetusten ja liikennesääntöjen mukaisesti hyvässä urheiluhengessä.

 

Nivalan Moottorikelkkailijat ylläpitävät reitistöä Nivalan kaupungissa, hoidettavaa urastoa on kaikkinensa noin 150km, sekä Pyssymäen ulkoilualueella sijaitseva crossirata. Yhdistyksellä on tällä hetkellä noin 70 aktiivista jäsentä, jäseneksi voivat liittyä kaikki kelkkailusta kiinnostuneet.

Vuoden 2013 kelkkauramaksu on 40,00 euroa, joka suoritetaan reittiä ylläpitävälle moottoriliiton jäsenjärjestölle. Maksu hoidetaan yleensä oman asuinpaikkakunnan kerholle, jos paikkakunnalle sellainen on. Uramaksutulot käytetään uraston merkintään, raivaukseen ja lanaukseen.

Nivalan Moottorikelkkailijat Ry, tili FI75 5291 0840 0415 75 uramaksu 40,00€

Huomaa, että sinun on suoritettava maksu ennen kuin aloitat kelkkailun. Laita maksun viestiin puh.numero ja sähköposti. Tulosta kuitti maksusta, sillä voit lunastaa vuositarran 2013 kelkkaasi Nivalan Neste asemalta, maksu on mahdollista myös suorittaa suoraan Nesteelle. Uramaksu kattaa uraston Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Nivalan moottorikelkkailijoiden kotisivulla www.nivalanmoottorikelkkailijat.fion linkki ”liity jäseneksi” täyttäkää tietonne siihen ja lähettäkää se lomakkeen lähetä-toiminnolla. Sähköpostiosoite on jatkossa tärkeä, jotta tiedotus ja jäsenkirjeet saadaan hoidettua sitä kautta.

 

NETTISIVUT

Kaudella -12 toteutettiin nettisivujen päivitys isommin. Sivuille tehtiin foorumit ja galleriat tiedottamista varten. Sivuille rekisteröitymällä saa oikeudet foorumiin. Kuvagalleria toimii vielä muutaman henkilön kautta. Mikäli haluat julkaista kuviasi, toimita ne hallituksen jäsenille sähköpostilla selostuksineen, he laittavat kuvat esille. Tavoite olisi saada ajantasainen tiedotus reitistöstä suoraan foorumin kautta.

 

RISTIKOIVU

Jäsenet voivat vuokrata Ristikoivun kämppää saunoineen hintaan 30€/vrk. Liiteri on täynnä nuotiopuita. Kävijöiden tulee pitää paikat siistinä ja siivota jälkensä.

 

MÖNKIJÄ, KERHOTILAT & TALKOOT

Kerholle on hankittu teloilla varustettu mönkijä ja lanavarusteet. Mönkijää säilytetään Tuiskulan kerhotiloissa, josta löytyy pienimuotoiset tilat myös remonttiin. Mönkijä on jäsenten käytettävissä reitistön lanaukseen. Mikäli mielenkiintoa löytyy, ilmoitelkaa hallituksen jäsenille, he opastavat alkuun sekä neuvovat avaimet ja käytön. Kerho maksaa lanaukseen käytetyt bensat kuittien mukaan. Nivalan Nesteellä on pussi kelkkailijoiden nimellä, jätä bensakuittisi sinne, lisää kuittiin nimesi, tilinumerosi sekä selostus mitä on tehty ja missä. Tilitys kuiteista on kerran kuussa, kuun viimeinen päivä. Kaikissa kerholle tapahtuvissa ostoissa max. osto 50€, suurempiin ostoihin tarvitaan hallituksen lupa. Tarkennuksena tilityksiin, että kuitit maksetaan vain kyseisenä tilikautena, mielellään samalle kuukaudelle.

Talkoita on pidetty kuluvan kauden aikana muutamia. Uusia siltoja on tehty arviolta kymmenisen kappaletta, pidetty sänkikiihdytyskilpailu Sänkikapinat sekä joitakin pienimuotoisempia merkki- ja raivaustalkoita. Lanaajia mönkijällä on ollut muutama sama kaveri ja siihen tarvittaisiinkin kovasti uusia kavereita remmiin.

 

 

AJOISTA

Nivalan reitistöllä on vielä menossa uuden linjauksen selvitys ratapihan luona. Käyttämämme liittymä on poistettu jo syksyllä -11 ja liikenneviraston kanssa selvitellään vaihtoehtoisen reitin rakennusta. Asiaa on selvitetty ja kelkkailijoille on annettu ymmärtää, että paras kulkureitti on ylikulkusillan kautta suurta varovaisuutta noudattaen ja huomioiden muu liikenne kevyenliikenteenväylällä.

Kelkkailu tapahtuu omalla vastuulla. Kun ajatte taajamassa, olkaa erityisen varovaisia ja noudattakaa nopeusrajoituksia. Muistakaa, että edustatte aina koko kelkkailevaa harrastajakuntaa! Nykypäivänä valtaväestön asenne kelkkailuun on kovin negatiivinen, ei anneta lisää huonoa mainosta kelkkailusta! Hyvin toimien on paremmat edellytykset kelkkailla reitistöllä myös jatkossa.

Muistakaa ajaa vain merkityllä uralla ja pitää reitit siistinä, jotta jatkossakin saadaan maanomistajilta luvat reiteille.

Lisätietoja www.nivalanmoottorikelkkailijat.fi

Tämä jäsenkirje on lähetetty jäsenistölle sähköpostitse, kertokaa ja jakakaa tätä viestiä niille kenen osoitetta ei listalta vielä löydy.

 

 

Hyviä ajokelejä!

 

-HALLITUS-